Kuvausprosessi


Usein kysytyt kysymykset

 • Milloin vastasyntyneen kuvaukseen?

  Paras kuvausaika vastasyntyneelle on hänen ollessa 5-14 vuorokauden ikäinen. Siihen on monta syytä.

  Tässä iässä vauvaa on helppo asetella kauniiseen asentoon. Kaikki asennot, joissa kuvataan ovat täysin fysiologiset, luonnolliset ja ennen kaikkea turvalliset vauvalle. Ne muistuttavat elämää äidin mahassa. Kuukauden ikäisenä vauvojen luusto kovenee ja luonnolliset asennot eivät tunnu enää yhtä mukavilta.

  Kokeneena kuvaajana tiedän, että saan kuvattua myös vanhempaa vauvaa, mutta se vaatii enemmän aikaa, kärsivällisyyttä vanhemmilta sekä osa kuvausasennoista ei onnistu yli 2-viikon ikäisten vauvojen kanssa.

  Joillakin vauvoilla mahavaivat alkavat jo pian syntymän jälkeen, noin 2. viikon ikäisenä. Jos vauva kärsii mahakivuista, voi olla erityisen vaikeaa saada hänet rauhoittumaan ja nukkumaan.

  Ensimmäisen kahden viikon aikana vastasyntynyt vauva nukkuu suurimman osan ajasta. Hänen uni ei ole yhtä herkkä kuin vanhemmilla lapsilla, mikä toimii kuvauksen eduksi.

  Vauvat kasvavat päivä päivältä ja jokainen äiti kokee sen, ettei puolen vuoden päästä enää muista kuinka pieni hänen lapsensa oli syntyessään. Kuukauden päästä he eivät ole enää vastasyntyeitä ja heidän ulkonäkö sekä koko muuttuvat todella paljon. Tämän takia suosittelen kuvauttaa pientä alle 2-viikon ikäisenä säilytäkseen juuri niitä lempeitä ja koskettavimpia hetkiä.

  Tärkeä huomio! En suosittele kuvausta alle 5 päivän ikäisille vauvoille, koska usein äidin maitoa ei ole vielä tarpeeksi ja pieni voi olla nälkänen, mikä vaikeuttaa taas kuvausta.

 • Milloin on hyvä varata aika vastasyntyneen kuvaukseen?

  Newborn kuvausta kannattaa varata alustavasti jo odotusaikana. Tarkka kuvauspäivä sovitaan vasta synnytyksen jälkeen. Mikäli varaaminen jäi odotusaikana tekemättä, voit kysyä heti vauvan syntymisen jälkeen löytyiskö aikaa nopealla aikataululla. Vastasyntynyt vauva kasvaa todella nopeasti, joten vältä valokuvauksen viivästymistä. Ota yhteyttä niin suunnitellaan rento, ikimuistoinen kuvauspäivä teidän perheellenne!

 • Kauan kuvaus kestää?

  Vauvat ovat pienestä alkaen yksilöitä ja heidän välillään voi nukkumisessa olla suuriakin eroja. Jotkut nukahtaa helposti, joillakin menee hetki tai he tarvitsevat apua nukahtamiseen. Juuri tämän takia Newborn kuvaus voi kestää jopa 3-4 tuntia. Se ei tarkoita sitä, että kuvataan koko 4 tuntia, vaan suurin osa ajasta kuluu syöttämiseen, vaipan vaihtoon, pukemiseen, nukuttamiseen jne. Vauvan tahdissa mennään!

 • Teetkö kotikäyntejä?

  Kyllä, teen. Mutta suosittelen kuvausta minun studiossani, koska pystyn 100% varmuudella takaamaan hyvän lopputuloksen. Mikäli matkustaminen studiooni tuntuu vaikealta, voidaan myös sopia kuvausta teidän luona. Siinä tapauksessa tuon kaikki tarvittavat tavarat mukaani. Teiltä pyydän mahdollisimman avaran ja pimeän tilan kuvausta varten, apua tavaroiden siirtämisessä autostani sekä lisämaksun matkakuluista riippuen kaupungista.

 • Mitä pitää ottaa mukaan kuvaukseen?

  Vastasyntyneen kuvausta varten en vaadi vanhemmilta mitään erityistä. Kaikki tarvittavat rekvisiitat kuten viltit, hatut, puvut, korit jne. löytyvät minulta. Mutta kuitenkin on pieni lista tavaroita, joita on hyvä ottaa mukaan.

  Vauvalle:

  -kosteuspyyhkeet
  -rasva tai voide, jos vauvan iho on liian kuiva
  -varavaipat
  -maitopullo (jos on mahdollista syöttää pullosta, se nopeuttaa kuvausta todella paljon)
  -tutti

  Tutti on erityisen tärkeä apuväline kuvauksen aikana. Vaikka ette halua käyttää tuttia jatkossa, sen on hyvä olla mukana kuvauksessa. 2-4 tunnin aikana vauva ei totu tuttiin, mutta tutti pahimmassa tapauksessa voi pelastaa kuvauksen.

  Vanhemmille:

  -varavaatteet (kuvauksen aikana studiossa on erittäin lämmintä, joten suositten, että otatte varavaatteet mukaan, varsinkin kylminä vuodenaikoina)
  -yksiväriset vaatteet äidille ja isälle perhekuvia varten
  -yksiväriset vaatteet isommille lapsille
  -eväät